Μέλλοντες Γονείς

Πληροφορίες για μέλλοντες γονείς

Το παρεχόμενο από το Science Lab test Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου (Clarigo™ NIPT), είναι ένα απολύτως ασφαλές, υψηλής ακρίβειας test, υποστηριζόμενο από εκτεταμένες πολυκεντρικές ιατρικές μελέτες που απέκτησε προσφάτως την πιστοποίηση και έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης CE/IVD.

Η συγκεκριμένη εργαστηριακή εξέταση δύναται να εκτελεστεί με επιτυχία πολύ νωρίς – μόλις την 8η εβδομάδα της κύησης – με μια απλή αιμοληψία, σαν να πρόκειται για μια απλή εξέταση αίματος. Με αυτόν τον απολύτως ακίνδυνο τρόπο αιμοληψίας, εμείς στο Science Labs θα αναλύσουμε το ελεύθερο εμβρυϊκό DNA του μωρού σας που κυκλοφορεί στο αίμα σας σε ελάχιστες συγκεντρώσεις, για τυχόν ύπαρξη των παρακάτω χρωμοσωμικών ανωμαλιών (τρισωμίες).

 • Σύνδρομο Down (τρισωμία του χρωμοσώματος 21)
 • Σύνδρομο Edward (τρισωμία του χρωμοσώματος 18)
 • Σύνδρομο Patau (τρισωμία του χρωμοσώματος 13)

Οι σπάνιες αυτές χρωμοσωμικές ανευπλοειδίες στα χρωμοσώματα 21/18/13 με το σύνδρομο Down ως την πλέον συχνή – με συχνότητα εμφάνισης 1 ανά 450 περίπου γεννήσεις – αποτελούν τις πιθανότερες γενετικές ανωμαλίες που απειλούν μια εγκυμοσύνη.

Το Clarigo™ test, που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη και εφαρμόζεται στο Science Labs, αναλύει με επιτυχία το ελεύθερο κυκλοφορούν εμβρυϊκό DNA που απελευθερώνεται από τον πλακούντα στο κυκλοφοριακό σύστημα της μητέρας.

Χρησιμοποιώντας την επαναστατική τεχνολογία της Στοχευμένης Μαζικής DNA Αλληλούχισης του cf DNA με τον Αναλυτή Αλληλούχισης Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing) τύπου NextSeq 500 της εταιρείας (Illumina Corp., ΗΠΑ) το DNA του εμβρύου  (cf DNA) θα αναλυθεί σε βάθος (Deep Sequencing) σε εκατομμύρια ανεξάρτητες αλληλουχίσεις προκειμένου με σιγουριά να αναδειχθεί η τυχόν μη φυσιολογική χρωμοσωμική παρεκτροπή (τρισωμία) στα χρωμοσώματα 21, 18 & 13.

Με την χρήση Σύγχρονων εργαλείων Bio-πληροφορικής τα παραγόμενα αποτελέσματα μεγέθους Giga base θα αναλυθούν αποτελεσματικά και θα λάβετε στα χέρια σας μια κατανοητή αναφορά που θα αποκλείει ή θα υποδεικνύει με σαφήνεια την πιθανότητα ύπαρξης χρωμοσωμικών ανωμαλιών που συνδέονται με τα παραπάνω περιγραφέντα σύνδρομα.

Το σημαντικό για σας είναι ότι η εξέταση αυτή μπορεί να γίνει σ’ ένα εργαστήριο – στο Science Labs – εντός της Ελλάδος, πράγμα που εγγυάται την γρήγορη εντός ολίγων ημερών απάντηση, πολύ νωρίς, σχεδόν στην αρχή της εγκυμοσύνης (8η εβδομάδα).

Αντίθετα με ότι ισχύει μέχρι σήμερα, δεν θα χρειαστεί, να σταλεί το δείγμα σας στην ΚΙΝΑ ή στις ΗΠΑ όπου θα αναλυθεί μαζί με χιλιάδες άλλα που αποστέλλονται απ’ όλο τον κόσμο.

Έτσι αφ’ ενός μεν δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος, αφ’ ετέρου, αποκλείεται η πιθανότητα να συμβούν ατυχήματα, όπως π.χ. μπέρδεμα των δειγμάτων, απώλεια του δείγματος, λάθη στην μεταφορά κλπ.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι, πέραν όλων των δικλείδων ασφαλείας αποτροπής λάθους που διαθέτουν μέσω αυτοματισμών όλα τα εργαστήρια, στην περίπτωση του Science Labs, υπάρχει επιπλέον Ποιοτικός Έλεγχος του κάθε αποτελέσματος από τους ίδιους τους επιστήμονες προσωπικά. Αυτό είναι αδύνατο αν γίνει στα Εργαστήρια Μαζικής Εκτέλεσης αναλύσεων με χιλιάδες δείγματα από κάθε γωνία της γης.

Στην απευχόμενη περίπτωση, το δείγμα σας να είναι θετικό για κάποιο από τις περιγραφείσες τρισωμίες, ο γιατρός σας, θα σας πληροφορήσει άμεσα για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Έτσι ΔΕΝ θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εξέταση δύναται να εκτελεστεί πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη υπηρεσία (NIPT) Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου (μόλις την 8η εβδομάδα), χωρίς την καθυστέρηση συγκέντρωσης και ταχυδρομικής αποστολής του υπό μη ελεγχόμενες συνθήκες στο εξωτερικό, καθιστά το Clarigo™ NIPT test του Science Lab μοναδικό στην χώρα μας.

Μόλις ανακοινωθεί σε σας και στον γιατρό σας το αποτέλεσμα, αναλόγως, εσείς και ο Γιατρός σας, θα συζητήσετε εγκαίρως τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος και, πάντα σε σχέση και με άλλα ευρήματα (υπέρηχο κτλ.), ο γιατρός σας, θα αποφασίσει – αν επιβάλλεται – να προσχωρήσετε σε αμνιοκέντηση ή λήψη δείγματος χοριακής λάχνης.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για το Clarigo™ NIPT τεστ της Science Labs.

Βήμα 1ο

Δείγμα του αίματος σας λαμβάνεται σε ειδικά σωληνάρια συλλογής που διατηρούν ακέραιο το κυκλοφορούν εμβρυϊκό DNA που υπάρχει σε μικρή συγκέντρωση στο αίμα σας.

Βήμα 2ο

Το δείγμα αποστέλλεται με ασφαλή τρόπο (αν δεν έχει γίνει σε μας η αιμοληψία) στο Science Labs και εκτελείται η ανάλυσή του για:

– Σύνδρομο Down (τρισωμία 21)
– Σύνδρομο Edwards (τρισωμία 18)
– Σύνδρομο Patau (τρισωμία 13)
– Φύλο του εμβρύου (αν το ζητήσετε)

Βήμα 3ο

Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ταυτόχρονα από το εργαστήριο μας σε σας και τον γιατρό σας.

Βήμα 4ο

Ο Γιατρός σας θα ερμηνεύσει τα εργαστηριακά ευρήματα, βάση  της αναλυτικής έκθεσης του Science Labs και θα σας δώσει τις αρμόζουσες Ιατρικές συμβουλές σχετικά με το επόμενο βήμα.
Γιατί στο Science Labs

Διότι η Ιατρική εταιρεία Science Labs είναι το Μοναδικό Εργαστήριο στην Ελλάδα (προς το παρόν) που δύναται να εκτελέσει σε προσιτή τιμή NIPT test με Διεθνή Ευρωπαϊκή Διαπίστευση CE/IVD, Δοκιμασμένο με επιτυχία σε Διεθνείς Πολυκεντρικές Επιστημονικές Μελέτες, για αξιόπιστο προγεννητικό έλεγχο του εμβρύου σχετικά με τα Σύνδρομα Down – Edwards & Patau.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

 • Εγκεκριμένο CE/IVD NIPT test από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Δοκιμασμένο σε μεγάλες Διεθνείς Πολυκεντρικές Μελέτες.
 • Με αποδεδειγμένα το χαμηλότερο ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων (που όταν συμβαίνουν προκαλούν αναίτια ψυχολογική αναστάτωση στην μητέρα).
 • Με άμεση δυνατότητα νέας αιμοληψίας αν διαπιστωθεί ότι το εμβρυϊκό κυκλοφορούν DNA (cf DNA) είναι σε χαμηλή συγκέντρωση στο δείγμα που δεν την εγγυάται την αξιοπιστία του αποτελέσματος (το πιο συχνά εμφανιζόμενο πρόβλημα).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 • Ως μη επεμβατικό test εντελώς ακίνδυνο για εσάς και το έμβρυο.
 • Απολύτως ξεκάθαρο αποτέλεσμα χάρη στην πλέον σύγχρονη μεθοδολογία Βαθιάς Αλληλούχισης (Deep Sequencing) σε επιλεγμένες περιοχές του εμβρυϊκού DNA.
 • Προσωπική διαχείριση του κάθε δείγματος, μηδενικό ρίσκο λάθους λόγω αστοχιών στη συλλογή, στη μεταφορά και την ασφαλή διατήρηση του αίματος, που αποτελούν το κύριο πρόβλημα στις περιπτώσεις διακίνησης αυτών των δειγμάτων από χώρα σε χώρα, με ενδιάμεσες αεροπορικές πτήσεις, άγνωστες συνθήκες φόρτωσης εκφόρτωσης και κινδύνους απώλειας του δείγματος και άλλα ελλοχεύοντα λάθη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 • Με την πλέον ανταγωνιστική τιμή στην αγορά, χωρίς άσχετους ενδιάμεσους άσχετους πράκτορες, με την άμεση εμπλοκή ΜΟΝΟ του εργαστήριου (Science Labs) του Γιατρού σας και εσάς προσωπικά.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

 • Το μοναδικό test που δύναται να δώσει σίγουρο αποτέλεσμα από την 8η μόλις εβδομάδα κύησης.
 • Με εκτέλεση της δοκιμασίας εντός της χώρας χωρίς το δείγμα σας να χρειαστεί να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, ασυνόδευτο και σε άγνωστες συνθήκες μεταφοράς, φόρτωσης, εκφόρτωσης, θερμοκρασίας, αποθήκευσης κλπ. που μπορεί να διαρκέσουν και ημέρες ή εβδομάδες και να θέσουν ζητήματα αξιοπιστίας του αποτελέσματος.
English